Digimyrsky https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi Digitalisaatio osaamisen kehittämisessä Thu, 31 May 2018 09:45:02 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.2 Digimyrsky kiittää ja jakaa tulokset käyttöönne https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2018/05/31/digimyrsky-kiittaa-ja-jakaa-tulokset-kayttoonne/ https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2018/05/31/digimyrsky-kiittaa-ja-jakaa-tulokset-kayttoonne/#respond Thu, 31 May 2018 09:45:02 +0000 http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/?p=800 Digimyrsky-projekti on päättynyt. Kiitos kaikille Digimyrskyn tilaisuuksiin ja työpajoihin osallistuneille. Kiitos antoisista  keskusteluista ja kommenteista sekä kokemusten ja asiantuntijuuden jakamisesta. Yhteistyössä saavutimme Digimyrsky-projektin tavoitteet ja jaamme tulosdokumentit teidän kaikkien hyödynnettäväksi.

Tilaisuuksien aineistot jäävät käyttöönne ja ne löytyvät Koulutukset-sivulta http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/koulutukset/

Digimyrskyn tuloksena syntyneet mallit ja artikkelit löytyvät Tulokset-sivulta http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/digimyrsky/tulokset/

Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat uuden monialaisen korkeakoulujen yhteisön, joka aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa. Sen osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Digimyrskyn tuloksia hyödynnetään ja jalkautetaan käytäntöön tulevan korkeakouluyhteisön täydennyskoulutuksessa. Tampere3-kuulumisia ja yhteistyön etenemistä voit seurata verkkopalvelusta https://www.tampere3.fi/

 

]]>
https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2018/05/31/digimyrsky-kiittaa-ja-jakaa-tulokset-kayttoonne/feed/ 0
Enemmän kuin osiensa summa https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/03/09/enemman-kuin-osiensa-summa/ https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/03/09/enemman-kuin-osiensa-summa/#respond Thu, 09 Mar 2017 13:15:12 +0000 http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/?p=420 Mitä saa, kun onnistuu houkuttelemaan samaan tilaan joukon eri alojen asiantuntijoita? Asiantuntijoita, joiden asiantuntijuus ei ainoastaan sivua eri toimialoja, vaan tuottaa aitoa ristiinpölyttymistä. Vai mitä sanotte parinkymmenen henkilön ryhmästä, joista joku johdattaa asiakkaan datansa kanssa pilveen, yksi on palkittu markkinointiviestinnän tietokirjailija, toinen auttaa tuotteillaan porautumaan kallion läpi, kolmas hoivaa seniorikansalaisia ja eräs ansaitsee elantonsa myymällä virvokkeita kulttuurinnälkäisille kansalaisille. Ja tässä vain muutamia erityisen asiantuntijuuden aloja esimerkinomaisesti… Jos meiltä digimyrskyläisiltä kysytään, saat käyttöösi sellaisen osaamisten kirjon, että ei paremmasta väliä!

Korkea-asteen koulutuksessa on jo pitkään puhuttu eri tieteenalarajojen ylittämisestä, kohtaamisista eri tieteenalojen rajapinnoilla ja rajat ylittävästä tutkimuksesta. Tämä mahdollistaa eri alojen osaamisten yhdistymisen tuomalla osaajat yhteiselle foorumille ja tätä kautta uusien rajoja rikkovien innovaatioiden syntymisen.

Olemme Digimyrsky-hankkeen puitteissa tekemässä kokeilua, jossa tuodaan eri alojen asiantuntemus yhteen ja pyritään näin tuottamaan tuoreita näkökulmia yliopistojen ja yritysten yhteistyöhön sekä yritysten henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Yritysten tulevaisuuden osaamistarpeet ovat hankkeemme keskiössä ja kehittäminen tapahtuu digitalisaation viitekehyksessä.

Kun eri asiantuntijuuden alat kohtaavat, alkaa tapahtua!

Hankkeessa tehtävä työ sai upean startin viime vuoden lopulla, kun DigiFellows –yritysten edustajat saapuivat tilaisuuteemme avoimin mielin, valmiina jakamaan osaamistaan sekä kehittämään kanssamme uutta. Koska ryhmän asiantuntijuus kohdentuu useille eri asiantuntijuuden aloille ja samanaikaisesti yritykset elävät myös eri syklissä, mitä tulee digitalisaatioon ja sen hyödyntämiseen, voimme todeta, että yhteisöllistä oppimista ryhmässä sekä kokemusten jakamista ja hyödyntämistä tulee eittämättä tapahtumaan. Etukäteen tehdyn kartoituksen mukaan hankkeeseen lähteneet yritykset saivat asteikolla 1 – 10 keskiarvon 6,9, kun kysyttiin yrityksien omaa näkemystä liiketoimintansa digitalisaation asteesta. Vastausten keskihajonta oli suurta, mikä kertoo sen, että osa yrityksistä on digitalisaation kärkijoukoissa, osa vasta aloittamassa digitalisaation polkuaan. Jo ensimmäisen tapaamisen perusteella olimme vakuuttuneita siitä, että osallistuminen hankkeeseen tulee tuottamaan kaikille toimijoille verkostopääoman kasvua, oman toimialan käytänteiden kyseenalaistamista, ahaa-elämyksiä sekä paljon kaikkea sellaista, mitä emme osaa ennakkoon aavistaakaan.

Ei se matka, vaan se seura

Tilaisuuden järjestäjän näkökulmasta koimme onnistumisen elämyksiä, kun saimme nähdä, kuinka innostuneesti ryhmä lähti tutustumaan toisiinsa. Tarvetta tämän tyyppiselle toiminnalle löytyy, jossa eri alojen asiantuntemus kootaan yhdelle foorumille keskustelemaan, sparrailemaan ja vertailemaan eri alojen käytänteitä. Tässä tapauksessa yhdistävänä tekijänä toimii digitalisaatio. Osaamisen kehittämisen asiantuntijoina koimme myös ylitsepääsemätöntä hinkua lähteä yhdistämään osaamistarpeita ja alan asiantuntijoita yhteen! Paljon erilaisia digitalisaatioon liittyviä tarpeita saimme kuulla, mutta samalla saatoimme todeta, että tästä ryhmästä löytyy myös syvällistä osaamista samoista teemoista. Asian voi kiteyttää niin, että tämän joukon osaamiset muodostavat erinomaisen alustan, osaamisekosysteemin, joka tulee tuottamaan arvoa kaikille toimijoille.

Jotta emme kuitenkaan olisi unohtaneet yhteisen yli vuoden kestävän digimatkan alussa, mikä lopulta on tärkeintä, polun viitoittajaksi sopi hyvin tuntemattoman lausahdus: Too often we are preoccupied with the destination, that we forget the journey.

Kirjoittaja:
Katri Sillanpää

Edutech, Tampereen teknillinen yliopisto

 

]]>
https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/03/09/enemman-kuin-osiensa-summa/feed/ 0
Myrskyvaroitus – digi muuttaa johtamisen! https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/01/13/myrskyvaroitus-digi-muuttaa-johtamisen/ https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/01/13/myrskyvaroitus-digi-muuttaa-johtamisen/#respond Fri, 13 Jan 2017 14:00:51 +0000 http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/?p=307 Digimyrsky-hanke järjestää torstaina 26.1.2017 maksuttoman seminaarin, jonka teemana on digitalisaation vaikutus johtamiseen. Teemaa tarkastellaan osaamisen, kansainvälisyyden sekä myynnin ja markkinoinnin näkökulmista. Keynote speakerina digitalisti Ville Tolvanen ja mielenkiintoiset caset Globeon, M-Files ja Differo.

Lue lisää ja ilmoittaudu! Sata nopeinta mahtuu mukaan.

]]>
https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2017/01/13/myrskyvaroitus-digi-muuttaa-johtamisen/feed/ 0
Mistä Digimyrskyssä on kyse? https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2016/02/29/hello-world/ https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2016/02/29/hello-world/#respond Mon, 29 Feb 2016 12:23:04 +0000 http://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/?p=1 Pirkanmaalla on kolme tunnettua korkeakoulua, mutta tutkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen ei ole profiloitunut Tampereelle, vaikka alueella on siihen kaikki mahdollisuudet. Pirkanmaalla tarvitaan entistä vahvemmin kansainvälisesti relevanttia osaamista, jota korkeakoulut voivat yhdessä yritysten kanssa kasvattaa ja jalostaa.

Digimyrsky-projektissa kootaan alueen PK-yrityksistä ja organisaatioista Digi Fellow -kehittäjäverkosto, missä luodaan ja rakennetaan yhdessä uutta osaamista digitalisaation ja kansainvälisyyden vaikutuspiirissä. Digi Fellow -yrityksille tarjotaan projektin aikana  kehittäjätapaamisia, webinaareja, osaamismajakoita ja luovuuspajoja.

Luomme ainutlaatuisen osaamisen ja kehittymisen areenan yhdessä yritysten ja organisaatioiden kanssa. Tavoitteena on, että täydennyskoulutuksen palvelut vastaavat entistä paremmin alueellisia koulutus- ja kehittämistarpeita. Digitalisaatio tulee kovaa vauhtia myös täydennyskoulutukseen. Se avaa uusia mahdollisuuksia sekä tehokkaampia tapoja toimia.

Näin toteavat Digimyrsky-projektin projektipäällikkö Helena Tirronen Tampereen ammattikorkeakoulusta, projektipäällikkö Mari Rajala Edutechista ja koulutusjohtaja Minna Miettinen Tutkimus- ja Koulutuskeskus Synergosista.

 

Digimyrsky – digitalisaatio osaamisen kehittäminen -projektia ovat toteuttamassa:
Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
Tampereen teknillisen yliopisto (TTY)
Tampereen yliopisto (TaY)

Projekti alkoi 1.2.2016 ja kestää 31.12.2017 saakka.
Ohjelmaa rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto (ESR).

 

Digimyrsky on osa Tampere3-yhteistyötä, joka tarjoaa tieteenalojen rajapinnoista ammentavan monialaisen, innostavan ja globaalisti kiinnostavan tutkimus- ja oppimisympäristön myös täydennyskoulutukselle.

]]>
https://digimyrsky.wordpress.tamk.fi/2016/02/29/hello-world/feed/ 0